Yhteystiedot

Ramdata Oy
Petter Wetterin tie 3
00810 Helsinki
E-mail: posti@ramdata.fi

Puh. 0207 698 044

Uutiset

4.8.2017Norman Security Suite päivittyy AVG tietoturvaanLue lisää »25.4.2017Norman kuluttajatuotteiden myynti lopetettuLue lisää »4.12.2015ONLINE BACKUP ratkaisu yrityksille ja yksityisilleLue lisää »3.12.2015Kiristyshaittaohjelma TeslaCrypt leviää sähköpostitseLue lisää »30.11.2015Lisenssin uusiminenLue lisää »

Ajankohtaista

Blogin arkisto

"Tietokoneeni on hidastunut - voiko syynä olla virus?"

Share |

Torstai 6.11.2014 klo 10:58 - Norman - käännös Suvi Ranttila


loading.jpg
Yhtiönä, joka on erikoistunut tietokoneviruksien pysäyttämiseen, meiltä usein kysytään minkälaisia oireita haittaohjelmatartunnan saanut tietokone näyttää. Varmaankin yleisin kysymys on: ”tietokoneeni on hitaampi kuin normaalisti - voiko syynä olla virus?”

Valitettavasti, vastaus tähän kysymykseen on: ehkä.

On monia syitä, jotka voivat aiheuttaa tietokoneesi hidastumisen, ja yksi näistä on virus, joka on saastuttanut järjestelmäsi. Kuitenkin, on muitakin syitä jotka aiheuttavat saman oireen: voi olla, että laitteistosi on vanhentunut, tai sinulla on ohjelmistoperäisiä ongelmia. Ehkä jotkut komponentit tietokoneestasi ovat menossa rikki?

Totuus kuitenkin on, ettei hidas tietokone ole luotettavin osoitus saastuneesta järjestelmästä.

Miten sitten tiedän onko se virus?

On monia asioita jotka vaikuttavat siihen kuinka nopeasti tietokone toimii, mutta yksi helpoimmista tavoista selvittää syy hitauteen on ensin sulkea pois mahdollinen virustartunta. Ainoa mitä sinun täytyy tehdä, on ladata hyvämaineinen antivirus-ohjelmisto (kuten Norman Security Suite) ja asentaa se pyörimään järjestelmääsi.

Mikäli haluat olla todella turvassa, varmista että käsket antivirustasi ajamaan “syväluotaavan” ja “perusteellisen” skannauksen. Tässä voi mennä muutama tunti, mutta se tarkoittaa että skanneri tarkastaa joka ikisen pienenkin palasen järjestelmästäsi digitaalisten iljetysten varalta.

Antivirus antaa sinulle raportin, josta näet onko järjestlmäsi infektoitunut vai ei.

Jos skanneri havaitsee viruksia, seuraa ohjeita ja ohjelmisto putsaa tartunnan puolestasi. Mikäli virus aiheutti ongelman, skannauksen jälkeen tietokoneesi pitäisi toimia paljon nopeammin.
Skannerin tehtävänä on kertoa myös, että minkälaisia haittaohjelmia sinulla oli koneessasi. Saat tästä hieman osviittaa kannattavista toimenpiteistä, eli pitäisikö sinun vaihtaa salasanojasi vai ei. Jos et ole varma, on kannattavaa vaihtaa kaikki salasanasi joita käytät verkossa. Kuitenkin, haittaohjelmia ei ole suunniteltu hidastamaan tietokonettasi - ne on luotu tekemään paljon suurempaa vahinkoa.

Jos sinulla ei ollut viruksia koneessasi, jokin kuitenkin vaikuttaa koneesi nopeuteen. Koska syynä ei ollut haittaohjelman haitallinen toiminta, valitettavasti tietokoneesi korjaamiseen tarvitaan muutakin kuin yksinkertainen virusskannaus.

Avainsanat: virus, hidas tietokone


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini