Yhteystiedot

Ramdata Oy
Petter Wetterin tie 3
00810 Helsinki
E-mail: posti@ramdata.fi

Puh. 0207 698 044

Uutiset

4.8.2017Norman Security Suite päivittyy AVG tietoturvaanLue lisää »25.4.2017Norman kuluttajatuotteiden myynti lopetettuLue lisää »4.12.2015ONLINE BACKUP ratkaisu yrityksille ja yksityisilleLue lisää »3.12.2015Kiristyshaittaohjelma TeslaCrypt leviää sähköpostitseLue lisää »30.11.2015Lisenssin uusiminenLue lisää »

Ajankohtaista

Blogin arkisto

Mitä Android-haittaohjelmat tekevät, ja mihin minun pitäisi varautua?

Perjantai 3.10.2014 klo 14:05 - Norman - käännös Suvi Ranttila

android-luuri.jpgKaikki tietävät että haittaohjelmat ovat pahasta, ja ne voivat tehdä pahoja asioita tietokoneillesi ja älypuhelimellesi. Suurin osa käyttäjistä kuitenkin ovat epävarmoja infektioiden seuraamuksista. Tämä tarkoittaa vaarojen aliarvioimista, eivätkä käyttäjät tiedä mistä tunnistaisivat infektioiden oireet.

Olemme listanneet tyypillisimmät oireet mitkä ilmenevät Android-haittaohjelman takia, jotta voisit paremmin ymmärtää riskit ja tunnistaa ne.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: android, tietoturva, haittaohjelma

Mitä ovat haittaohjelmat, troijalaiset, virukset ja madot?

Tiistai 10.9.2013 - Norman - käännös Suvi Ranttila

Jos olet uusi tieturvan ihmeellisessä maailmassa, saatat löytää paljon uusia termejä kuten: haittaohjelma, troijalainen, virus ja mato. Mitä ne tarkoittavat?

Valitettavasti ne kaikki tarkoittavat yhtä asiaa: tietokoneesi ei ole täysin turvallinen. Kun tiedät mitä jokainen näistä tarkoittaa, se ei automaattisesti suojaa sinua niiltä, mutta tarkempi tietämys näistä auttaa sinua ymmärtämään mitä vastaan sinun on parasta suojautua.

Joten, mitä ovat haittaohjelmat, troijalaiset, virukset ja madot?

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: tietoturva, troijalaiset, virus, virukset, madot, hyökkäykset

Norman paljasti laajan verkkourkinnan

Torstai 20.6.2013

Tietoturvayhtiö Norman on julkistanut raportin maailmanlaajuisesta yritystietojen verkkourkinnasta. Siinä hyödynnettiin erittäin hyvin tunnettuja tietoturva-aukkoja. Raportin mukaan verkkourkinta kohdistui vähintään 13 eri maan yrityksiin ja kesti yli 3 vuotta.

Norjalainen telealan konserni Telenor havahtui maaliskuussa 2013 siihen, että yrityksen tietojärjestelmiin oli tunkeuduttu. Telenor teki asiasta rikosilmoituksen ja pyysi avukseen Normanin tietoturva-asiantuntijat.

Tietoturvayhtiö Normanin tietoturva-asiantuntijat tekivät laajan tietoturva-analyysin yhdessä yhtiön kumppaneiden kanssa. Analyysi paljasti nopeasti ennen tuntemattoman, hienostuneen kohdennettuihin verkkohyökkäysiin keskittyneen infrastruktuurin.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tietojen urkinta, verkkourkinta, tietoturva-aukko, tietojärjestelmä, kohdistettu verkkohyökkäys, huijausviesti, huijaussähköposti, vakoiluohjelma, haittakoodi, haittaohjelma, tietojen kalastelu, zero-day haavoittuvuus, java, word

Tietoviikon artikkeli teollisuusautomaation tietoturvasta

Tiistai 2.4.2013 - Juhani Sippola

"Usb on iso uhka", Tietoviikko -lehti
Lue artikkeli

Haastattelussa Normanin kehitysjohtaja Øivind Barbo (kuvassa).oivind_barbo.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tietoturva, teollisuusautomaatio, usb

Työpaikan ulkopuolinen työ lisää tietoturvariskejä

Torstai 28.3.2013 - Juhani Sippola

Kannettavat tietokoneet yhdistettynä työntekoon kotona, työmatkalla tai asiakkaan luona kasvattavat yrityksen tietoturvariskejä.

Ajasta ja paikasta riippumaton työnteko on lyönyt itsensä läpi monissa yrityksissä.sakke_businesskuva.jpg

— Yrityksen kymmenien työssä tarvittavien kannettavien tietokoneiden ja muiden päätelaitteiden päivitysten ajantasaisuuden ylläpitäminen voi olla hankalaa, korostaa Ramdata  Oy:n toimitusjohtaja Sakari Laulajainen (kuva).                         

Ohjelmistojen ajantasaisuudesta huolehtiminen on tärkeää, koska nykyisin virukset ja haittaohjelmat hyödyntävät paljon ohjelmistojen virheistä johtuvia tietoturva-aukkoja. Uutiset kertovat lähes päivittäin vakavista tai kriittisistä ohjelmistojen päivitystarpeista.

— Heikoin lenkki yrityksen tietoturvassa onkin ilman kriittisiä päivityksiä oleva kannettava tietokone, toteaa Laulajainen. Tämänkaltainen kannettava altistuu helposti haittaohjelmille. Näin tapahtuu erityisesti silloin, kun kannettavaa käytetään työajan ulkopuolella esimerkiksi dokumenttien, valokuvien, pelien tai ohjelmien lataamiseen.

— Riski ladata haittaohjelmia vähenee samalla, kun työntekijän oikeutta ladata ohjelmia kannettavaan rajoitetaan. Mutta samalla syntyy uudenlainen tietoturvaongelma.

Monet haittaohjelmat hyödyntävät tietoturva-aukkoja, joita paljastuu työssä tarvittavissa ohjelmistoissa. Jos käyttäjä ei pysty päivittämään näitä ohjelmistoja tai unohtaa päivityksen, haittaohjelma voi levitä yrityksen koko tietojärjestelmään.

—Normanin tietoturva-analyytikkojen mukaan noin 90 % tietoturvahyökkäyksistä hyödyntää sellaisia ohjelmistoista löydettyjä virheitä, joihin olisi saatavissa paikkaus.

— Norman onkin valmiina vastaamaan varsinaisen työpaikan ulkopuolisen työnteon tuomiin tietoturvan haasteisiin. Esimerkiksi Norman Enterprise Security Suite NESEC  pitää keskitetysti yrityksen kannettavien  tietokoneiden päivitykset ajan tasalla ja estää haitallisten ohjelmistojen lataukset niihin.


Viimeisen 12 kk aikana satunnaisesti kotona työskenteli 16 % ja toisessa toimipaikassa tai asiakkaan luona 18 % palkansaajista. Lähde:TEMTyöolobarometri.  

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tietoturva, riskienhallinta, etätyö